2024 - 2028 Stratejik Planımız

meb_iys_dosyalar/51/01/711703/dosyalar/2024_05/08114020_20242028edikliosmangaziilkokulustratejikplani.pdf

06.05.2024 23

SUNUŞ

Ulu Önder yıllar öncesinden işaret etmişti. “Her hangi bir amaca ulaşmakla yetinmeyeceğiz; durmadan, daha ileriye varmak için çalışacağız”. Var oluş nedenini bilmeyenler, okyanusta amaçsız ve gayesiz dolaşan bir sandal gibi dalgaların sürüklediği yöne göre hareket ederler. Bu nedenle Stratejik planlama kurumlar için en önemli faktördür. Kurum; niye var olduğunu, neyi, ne zaman, nasıl, hangi kaynakla, neticesinde ne elde edeceğini bilmek durumundadır.

Bu stratejik plan ile amaçlanan, okul ile çevre ilişkilerini geliştirmeyi, okul gelişimini sürekli kılmayı, belirlenen stratejik amaçlarla, ülkemize, çevresine faydalı, kendi ile barışık, düşünen ve özgün üretimlerde “bende varım” diyebilen nesiller yetiştirilmesi amacını taşımaktadır. Etkin, esnek ve etkili bir kamu yönetiminin oluşturulması için saydamlık, katılımcılık, hesap verebilirlik, etkenlik, etkililik, kalite gibi araç, ilke ve kavramlardan yararlanılması gerekmektedir.

Belli bir süreç içinde oluşturulan “Edikli Osman Gazi İlkokulu Stratejik Planı” ile okulumuzun misyonu ve vizyonu, kuruluş/varoluş amacına uygun bir biçimde ortaya konulmuş ve bu vizyona ulaşmak için stratejik amaçlar ve hedefler belirlenmiştir. Edikli Osman Gazi İlkokulu Stratejik Planı “2024-2028’’ yılları arasındaki 5 yıllık stratejik amaçlar doğrultusunda, ölçülebilir göstergeleri olan hedefler ve alt-hedefler ortaya koymaktadır. Bu nedenle katılımcı yöntemlerle stratejik plan hazırlanmıştır ve her yıl için gelişim planı hazırlanacaktır.

Yasal düzenlemeleri dayanak olarak alan Edikli Osman Gazi İlkokulu, değişime liderlik edebilecek özgüven ve beceriye sahip olmak; değişen koşullara ayak uydurabilmek; bulunduğu nokta ile ulaşmayı arzu ettiği nokta arasında giden yolu belirlemek için kurumsal planını hazırlamıştır.

Bu çalışma, kurumsallaşmak zorunda olduğumuz ve kurumsallaşmanın ehemmiyeti için çok önemlidir. Kuruma yeni gelen müdür, öğretmen veya diğer personeller, kurumun stratejik planını bilirse daha verimli olacak, kurumu tanımış, misyonun, zayıf ve güçlü yanlarını bilmiş olacaktır. Bütün bunlar kişiye göre yönetim tarzından kurtulup kurumsal hedeflere göre yönetim tarzının oturmasını sağlayacaktır.

 

Onur BAYIR

Okul Müdürü